.COM domeinnaam registreren Qccs

.COM domeinnaam registreren? Hostnet is reseller van OpenSRS – Tucows, onze betrouwbare partner voor .com domeinregistraties. Check hierboven of uw gewenste .com domeinnaam beschikbaar is en bestel uw .com domein vandaag nog. Uw .com domeinregistratie regelt u snel en binnen enkele minuten online.

Meer informatie over .com domeinnamen

Commerciele domeinnaam: .com

De commerciële .com extensie is zonder enige twijfel de bekendste en meest geregistreerde extensie ter wereld. Op 15 maart 1985 werd de eerste .com domeinnaam geregistreerd door een Amerikaans computerbedrijf, symbolics.com. Daarna is het aantal registraties van commerciële .com domeinnamen explosief gestegen. Inmiddels zijn er meer dan 100 miljoen .com domeinregistraties wereldwijd. Een .com domeinnaam checkt en registreert u snel en eenvoudig bij Hostnet die als reseller van OpenSRS – Tucows .com domeinregistraties meteen regelt.

Populairste extensie: .com

Per dag worden er gemiddeld 100.000 .com domeinnamen wereldwijd geregistreerd. Niemand had kunnen bedenken dat toen het Amerikaanse Ministerie van Defensie in 1985 begon met de uitgave van .com domeinnamen dit jaren later zo’n groot succes zou worden. Momenteel is het Amerikaanse bedrijf Verisign verantwoordelijk voor de uitgifte van .com domeinnamen. Hostnet is voor de registratie van .com domeinnamen reseller van een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties, OpenSRS – Tucows.

Reseller OpenSRS – Tucows

Om de registratie van .com domeinnamen correct en op een snelle manier te voltooien, is Hostnet reseller van OpenSRS – Tucows. OpenSRS is onderdeel van Tucows en regelt de registratie van .com domeinen. OpenSRS is opgericht in 1999 en is een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties. Op het moment dat u een .com domeinregistratie bij Hostnet aanvraagt, sturen wij als reseller deze meteen door naar OpenSRS. OpenSRS zorgt ervoor dat de registratie van uw .com domeinnaam wordt goedgekeurd en volgens de richtlijnen wordt verwerkt. OpenSRS verwerkt uw .com domeinregistratie meteen, zodat u snel over uw .com domein beschikt. Alles over de rechten en verantwoordelijkheden van een domeinhouder leest u op de volgende pagina van ICANN.

Voorwaarden .com domeinnamen

De .com domeinnaam is in eerste instantie ingevoerd als extensie voor bedrijven en instellingen met een commercieel en internationaal karakter. Inmiddels is het .com domein al lang niet meer alleen gericht op commercieel gebruik. Iedereen mag en kan een .com domeinregistratie aanvragen, hier zijn geen voorwaarden aan verbonden. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de inhoud van een .com domeinnaam. Een .com domein mag bestaan uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het minteken (-). Het minteken mag echter niet aan het begin en aan het eind van de .com domeinnaam worden geplaatst. Als laatste mag een .com domeinnaam bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. Check hier welke .com domeinnamen beschikbaar zijn.

Een aansprekende .com domeinnaam

Het is niet makkelijk om een goede .com domeinnaam te bedenken. Er zijn verschillende punten waar u rekening mee moet houden bij een .com domeinregistratie. De belangrijkste punten hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • Kies een .com domeinnaam die voor iedereen makkelijk is te onthouden.
 • Een korte domeinnaam spreekt meer aan dan een lange domeinnaam.
 • Kies een .com domein dat makkelijk te spellen is, mensen maken snel spel- en typefouten.
 • Omdat mensen snel spel- en typefouten maken, kan het verstandig zijn om verkeerd gespelde domeinnamen te registreren.
 • Registreer een beschrijvende .com domeinnaam.
 • Om te voorkomen dat iemand uw domeinnaam registreert, is het aan te raden om naast .com ook andere extensies vast te leggen.

Heeft u een idee welke domeinnaam u wilt registreren? Check en registreer dan vandaag nog uw .com domeinnaam.

Uw .com domeinnaam checken en registreren

Bent u er uit? Weet u welke .com domeinnaam u wilt registreren? Check dan snel online of uw gewenste domein beschikbaar is. Naast de beschikbaarheid van uw .com domeinnaam ziet u tevens welke andere extensies beschikbaar zijn om vast te leggen. Dit kan handig zijn ter bescherming van uw domein, iemand anders kan uw domeinnaam met die andere extensies dan niet meer registreren. Nadat u de .com domeinnaam heeft gecheckt, vraagt u deze eenvoudig meteen online aan. Omdat Hostnet reseller is van OpenSRS – Tuwcows, wordt uw aanvraag voor de .com domeinnaam gelijk gecontroleerd en geregistreerd. Tijdens het bestelproces heeft u tevens de mogelijkheid om e-mail- en webhostingdiensten te bestellen. Handig indien u snel aan de slag wilt met uw .com domeinregistratie en website.

E-mail en webhosting voor uw .com domein

U heeft een .com domeinnaam geregistreerd en wat nu? Wilt u e-mails verzenden en ontvangen onder uw .com domeinnaam? Hostnet biedt verschillende e-mailpakketten, elk met zijn eigen e-mailfunctionaliteiten. U bepaalt zelf wat er voor het @-teken komt, daarachter staat uw .com domeinnaam. Wilt u naast e-mail ook een website online zetten onder uw .com domein? Dan heeft u een ruime keuze uit onzewebhostingpakketten. Hiermee krijgt u ruimte op onze server om uw website online te zetten en krijgt u de beschikking over uitgebreide e-mailfunctionaliteiten. Check hier uw gewenste .com domeinnaam en bestel meteen een e-mail- of webhostingpakket.

Doorsturen & beheren van uw .com domeinnaam

Wilt u uw geregistreerde .com domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam of IP-adres? Met de gratis dienst Domeinnaam doorsturen van Hostnet worden bezoekers van uw .com domeinnaam automatisch doorgestuurd naar een andere domeinnaam. Daarnaast is het met de dienst Domeinnaam doorsturen mogelijk om e-mail die bijvoorbeeld wordt gestuurd naar info@uwbedrijfsnaam.com door te sturen naar een ander e-mailadres dat u in gebruik heeft. Een andere optie die wij aanbieden, is DNS-beheer. Hiermee is het mogelijk om zelf de DNS-instellingen van al uw domeinnamen, inclusief .com domeinen, te beheren. Zo krijgt u zelf de mogelijkheid om bijvoorbeeld A, MX of CNAME-records te maken, wijzigen of verwijderen. Als laatste kunt u kiezen voor Wijziging nameservers. Hiermee is het mogelijk om uw bij Hostnet geregistreerde domeinnamen op uw eigen DNS-server te beheren. Het wijzigen van het DNS of de nameservers doet u gratis via Mijn Hostnet. Meer informatie over de laatste 2 diensten vindt u op de volgende pagina.

Verhuizen van uw .com domeinnaam naar Hostnet

Om uw .com domeinnaam naar Hostnet te verhuizen, dient u de volgende stappen te volgen:

 • Vul op de verhuispagina de benodigde gegevens in.
 • Zeg uw .com domeinnaam op bij uw huidige provider.
 • Uw huidige provider dient u een autorisatiecode of EPP-code te verschaffen.
 • Hostnet zet via onze partner voor .com domeinregistraties, OpenSRS – Tucows, de verhuizing in gang.
 • Via OpenSRS – Tucows wordt een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat staat geregistreerd als Administrative contact.
 • U checkt of uw e-mailadres als Administrative contact staat vermeld op de website van Verisign.
 • Volg de instructies in de e-mail van OpenSRS – Tucows op, hier geeft u ook de ontvangen autorisatiecode of EPP-code op.

U dient binnen 7 dagen op de e-mail van OpenSRS – Tucows te reageren. Als er binnen 7 dagen geen bevestiging van de .com domeinnaam verhuizing is ontvangen, wordt de verhuizing van uw .com domeinnaam afgewezen. Indien u op tijd alle correcte gegevens heeft doorgegeven, is uw .com verhuizing binnen 6 dagen een feit. U ontvangt per e-mail een bevestiging zodra de verhuizing van uw .com domeinnaam is voltooid.

Uw .com domeinnaam wegverhuizen

Wilt u uw bij Hostnet geregistreerde .com domein verhuizen naar een andere provider? Om uw .com domeinnaam bij Hostnet weg te verhuizen, is het noodzakelijk dat u uw contract voor uw .com domein bij Hostnet beëindigt. U zegt uw .com domeinregistratie eenvoudig op via Mijn Hostnet. Volg daar het stappenplan. Nadat u uw .com domeinregistratie heeft opgezegd, ontvangt u van Hostnet een bevestiging van de opzegging. Daarnaast ontvangt u van Hostnet een aparte mail met een autorisatiecode die u nodig heeft om de verhuizing van uw .com domein te bevestigen.

Overdragen van uw .com domein

Het overdragen van een .com domeinnaam betekent het overzetten van de domeinnaam naar een andere houder. Maar in welke gevallen is er sprake van een .com domeinoverdracht? We spreken van een juridische overdracht indien het recht op de .com domeinnaam naar een nieuwe partij gaat, de bedrijfsnaam wijzigt, de rechtsvorm van een bedrijf verandert of als er een wijziging in de tenaamstelling plaatsvindt. In al deze gevallen is een overdracht van de .com domeinnaam noodzakelijk. Een overdracht aanvragen? Volg onze procedure.

Populaire extensies registreren

Websites die een commercieel en internationaal karakter hebben, zullen vaak .com als extensie gebruiken. Bij Hostnet bieden we een varia aan extensies aan die allemaal een ander doel hebben. Heeft u een Nederlandse website die is gericht op de Nederlandse markt? Dan is een .nl domeinnaam de beste keuze. Of bent u meer georiënteerd op Europa? Kies dan voor de .eu extensie. Voor België geldt een .be domeinnaam, voor Duitsland een domein met .de als extensie en voor informatieve websites .info. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want bij Hostnet heeft u ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld .co.uk, .fm, .hu, .mobi, .ma en .tel domeinnamen te registreren. Kijk voor een volledige lijst van alle aangeboden extensies op onze domeinnaamextensiepagina.

Bestel uw .com domeinregistratie bij Hostnet

Heeft u besloten welke .com domeinnaam u wilt registreren? Bij Hostnet checkt en registreert u in een handomdraai online uw gewenste commerciële .com domein. Hostnet is een betrouwbare partner voor al uw domeinregistraties, of het nu gaat om .com, .nl of .eu domeinnamen. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om uw .com domeinnaam te beheren. Van web- en e-mailhosting tot Hosted Exchange en van een eigen server, webdesign- tot webwinkelpakketten, Hostnet heeft het allemaal voor u in huis. Check of uw .com domeinnaam beschikbaar is en registreer deze dan vandaag nog online.