WordPress 5.1 en de Nieuwe PHP Versie

WordPress 5.1 brengt een aantal nieuwe functies en verbeteringen en een daarvan is de Website Health check.

Deze release heeft vooral veiligheid en snelheid in focusen en je kunt bus het beste zo snel mogelijk deze update doen als je dat nog niet gedaan hebt.

Deze WordPress versie zal berichten gaan tonen aan beheerders van sites die zeer oude versies van PHP draaien, de programmeertaal waar WordPress in gebouwd is.

Wanneer je nieuwe plugins installeert zal de Site Health functie in WordPress controleren of een plugin een bepaalde PHP versie nodig heeft.

Heeft jouw website die niet dan zal WordPress je niet toestaan die plugin te activeren.

Oude PHP versies en
WordPress Updates

WordPress geeft nu vanaf versie 5.1 bij de requirements aan dat PHP versie 7.3 aanbevolen wordt.

Dat wil niet zeggen dat je site niet werkt met een lagere versie van PHP, ook met 5.2 doet je site het nog, maar veilig is anders.

Een versie van 7.x zorgt niet alleen dat je site veiliger is, het zorgt ook voor betere laadtijden!

Snelle laadtijden is iets dat je zeker wilt hebben om beter te scoren in Google en is vooral belangrijk voor je bezoekers.

Weet je niet precies welke PHP versie je gebruikt, dan kun je een plugin zoals https://nl.wordpress.org/plugins/health-check/ installeren.

Die geeft naast de PHP versie ook nog wat andere tips om je WordPress site te verbeteren en veiliger te maken.

Er staan ook wat opmerkingen in die je niet zo nauw moet nemen, zo kan het zijn dat je meldingen krijgt over bepaalde opties in PHP die niet aan staan.

Ook al heb je de nieuwste PHP 7.3 versie, laat die opties over aan je hosting provider, zij weten wat op hun server wel of niet goed staat.

Wat ik wel fijn vind is de melding dat er nog 3 inactive thema’s stonden op de site die ik met deze plugin gecontrolleerd heb.

Die zijn verwijderd en alleen Twenty Nighteen, Genesis Parent theme en een Genesis child thema staan er nu nog.

Overstappen naar
PHP 7.3

Bij Volt Webdesign kun je de PHP versie makkelijk laten aanpassen. Dit kan door middel van het controle panel of laat het kosteloos aanpassen door een medewerker.

Ik kan dat ook per domeinnaam instellen.

Dat laatste wil ik zeker niet doen… het is veel makkelijker op op het hoogste niveau alles te regelen in dit geval dus de default versie voor alle domeinen.